Strada Mihail Kogălniceanu, seara, cu puțin înainte de ora 20:00. O mulțime de oameni curioși își dădeau cu relaxare prioritate pentru intrarea în Casa Universitarilor, în timp ce alții mai trăgeau de câteva fraze, în mici grupuri de persoane cu care nu se mai văzuseră de mult timp, bucuroși și de acest avantaj pe care un eveniment ți-l oferă: de a socializa.

Aerul cald de peste zi era străbătut doar de sentimentul complice de salon urban și de sunetele de pregătire ale orchestrei Young Famous care era tot mai aproape de momentul de începere oficial al primului spectacol.

Exact ceea ce Young Famous reprezintă

Vibrația iubitorilor de muzică a rămas parcă suspendată, iar primele cuvinte ale lui Vlad Agachi nu doar că anunțau ceea ce avea să se întâmple, ci transmiteau exact ceea ce Young Famous reprezintă: prospețimea, comunicarea și plăcerea unui lucru frumos, livrat ideal pentru gusturile celor prezenți.

dan_grigore_young_famous_orchestra_vlad_agachi

sursă: instagram.com/yforchestra

Și dacă în acest concept tinerețea e doar una dintre componente, faima și experiența s-au simțit din plin atunci când Dan Grigore a pășit pe scenă pentru a se prezenta. Cuvintele maestrului au impresionat atât publicul care îl cunoștea deja din alte spectacole, dar mai ales pe cei tineri aflați în sală, care zâmbeau cu admirație și gustau comentariile savuroase încărcate de cultură ale marelui pianist român.

vlad_agachi_dan_grigore_young_famous_orchestra

sursă: instagram.com/yforchestra

 

Young Famous este orchestra de care Clujul și ascultătorii au nevoie

Prima parte a spectacolului a reprezentat confirmarea că Young Famous este orchestra de care Clujul și ascultătorii au nevoie și, totodată, bucuria de a asista la primul spectacol al singurei orchestre care aparține unei universități, așa cum a ținut să transmită și Ioan Aurel Pop, decanul Universității Babeș-Bolyai. De la unde fine și sentimente ușoare culcate pe viori, tonalitatea creștea, lăsându-i pe cei din sală să trăiască intensitatea unor momente unice.

bilete_cu_capul_in_nori_young_famous_orchestra

Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrală.

În cea de-a doua parte, cei veniți la concert pentru a-l asculta pe marele maestru Dan Grigore au avut parte de un festin, iar ceea ce a depășit așteptările contextului muzical a fost chiar felul în care celebrul pianist cu talent, a reușit să comunice și să rupă barierele și regulile pe care muzica clasică le impune în subconștient. Explicațiile sale privind dragostea pentru inegalabila operă a lui Serghei Rahmaninov, precum și micile legende și povești care au introdus publicul în atmosferă, i-au făcut pe cei prezenți să simtă cu adevărat mișcarea salcâmilor în vânt, doar că de această dată pe valurile muzicii.

dan_grigore_young_famous_orchestra_vlad_agachi_concert

sursă: instagram.com/yforchestra

Și pentru că acest spectacol nu se putea încheia fără un bis, după o interacțiune perfectă între sală și scenă, Vlad Agachi și Dan Grigore au interpretat ceea ce noi, românii, cunoaștem ca fiind genericul emisiunii Teleenciclopedia, segment muzical creat inițial de Nicolae Kirculescu, dar reinterpretat la finalul anilor ’80 chiar de către Dan Grigore. Ascultând opera cunoscută sub numele greșit Patru studii pentru pian, publicul prezent a avut parte de un Moment muzical în adevăratul sens.

Un moment care a ridicat publicul, tânăra orchestră, pe maestrul Dan Grigore, dar mai ales a ridicat încă o dată orașul Cluj-Napoca și România.