Kids Meet The Orchestra 

Concert vocal-simfonic caritabil de Crăciun.

 

Kids Meet The Orchestra 🎻Concert vocal-simfonic caritabil de Crăciun, cu Young Famous Orchestra, Vladimir Agachi,
Grupul Coral “Sfântul Apostol Andrei” și Dirijor Pr. Decebal Gorea

🎼Anul acesta, proiectul “Zâmbet pentru Copii” crește și devine KIDS MEET THE ORCHESTRA! 💜 Asociatia Sfanta Elisabeta Feodorovna și Young Famous Orchestra își unesc forțele, iar concertul caritabil anual pentru copiii de la Secția IV Pediatrie se reinventează și capătă amploare. Ținta concretă este achiziționarea unui aparat în valoare de 7.500 euro – Kangaroo™ Feeding Tube with IRIS Technology.

Așadar, în 30 noiembrie, de la ora 19:00, ne dăm întâlnire alături de Young Famous Orchestra, dirijată de Vladimir Agachi, și Grupul Coral “Sfântul Apostol Andrei”, dirijat de preotul Decebal Gorea, la o nouă STRÂNGERE DE FONDURI pentru dotarea secției de pediatrie a Spitalul de Urgență pentru Copii Cluj. Achiziționarea unui bilet reprezintă donația ta și cadoul făcut Crăciunul acesta prichindeilor aflați în nevoie. 🎅

🎁 BILETE: http://bit.ly/kids-meet-the-orchestra

Ți-amintești sărbătorile de iarnă cu Feliz Navidad, We Wish You A Merry Christmas și Ce vedere minunată? Îți poți imagina Crăciunul fără ele?🎄Iarna acesta, dăm bucuria mai departe celor mici și le facem cunoștință cu colinde românești și internaționale cântate pe acorduri de muzică simfonică. Ia-ți și tu prichindeii și vino alături de noi să transformăm cauza în experiență și să le facem celor mici un cadou de neuitat, în timp ce contribuim la dotarea locului în care au amintiri mai puțin vesele în restul anului.

-> Suntem încântați să îl avem iarăși alături de noi pe Bogdan Bob Radulescu, actor și comedian clujean devenit cunoscut pentru emisiunile sale de la Look TV, Prima TV și din mediul online (Cenzurat, Epic Show). Artist pragmatic, se implică activ în viața socială și civică a societății încă din 2009, atunci când a lucrat ca animator socio-educativ în proiectul Clujul Are Suflet, și a realizat că, în anumite momente, să oferi o șansă sau să spui un cuvânt bun pot schimba viața unui om. Bogdan are o experiență de 20 de ani în interacțiunile cu copiii, iar pe scenă și în atelierele pe care le susține își scoate constant publicul din zona de confort, făcându-l parte din spectacole de improvizație pe care le joacă de peste un deceniu. El urcă pentru a doua oară pe scenă alături de Young Famous Orchestra și Vladimir Agachi, după ce în 2018 a montat pe loc, fără regie și fără scenariu, un spectacol-concert simfonic cu muzică de film și improvizație, cu sala plină.

-> Începutul unei tradiții anuale în comunitatea clujeană, concertul pentru cor și orchestră este completat și anul acesta de Grupul bărbătesc “Sfântul Apostol Andrei”, a cărui activitate a fost marcată în ultimii 15 ani de turnee internaționale susținute la invitația a numeroase instituții: Centrul European University din Budapesta, Universitatea din Alicante, Institutul Cultural Român Budapesta, Comunidad de Madrid, Institutul Cultural Român Varșovia, Biserica Veche Catolică din Olanda și Parohia Ortodoxă Română din Budapesta. Componența grupului dirijat de părintele Decebal Gorea numără opt membri, dintre care patru tenori, doi baritoni și doi bași.

-> De-a lungul timpului, Young Famous Orchestra și Vladimir Agachi au concertat alături de invitați speciali în cadrul unor proiecte neconvenționale și cu nume mari ale muzicii clasice autohtone: Dan Grigore, Daniel David, Irina Margareta Nistor, Sânziana Mircea, Paul Andre Bempechat, Daniel David, Analia Selis, Omar Massa, Mariano Castro, Bogdan Bob Rădulescu, Ilian Gârneț, David și Adela Todoran (David & The Six Martini Band). Formarea muzicală a tânărului dirijorul este marcată de perfecționarea la Staatsoper Berlin sub îndrumarea unuia dintre mari maeștri ai lumii, Daniel Barenboim, iar palmaresul artistic numără concerte alături, deopotrivă, de filarmonicile din România şi cele internaţionale (Porto, Wrocław, Boston, Haifa, Arkhangelsk, Piura).

Evenimentul este susținut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca.
🌟Ne vedem la concert!

____

DONAȚII
Asociația Sfânta Elisabeta Feodorovna
CUI 35882421
CONT IBAN: RO15 BTRL RONC RT03 3861 3001

____
Fondurile strânse în urma cumpărării biletelor vor fi donate de către Asociația Sfânta Elisabeta Feodorovna Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj, pentru dotarea Secției IV Pediatrie. Asociația se axează pe sprijinirea copiiilor aflați în centrele de plasament rezidenţiale ori internați în spitale, a tinerilor care au părăsit sistemul de protecție a copilului, a mamelor care urmează să nască şi a persoanelor vârstnice fără aparținători. Evenimentul este realizat la inițiativa și în colaborare cu Asociația Sfânta Elisabeta Feodorovna.

Academia Sunetelor 

Un secol de învătământ universitar românesc la Cluj.

 

3 noiembrie sau ziua marilor evenimente: în Washington se înființa Casa Albă în 1800, în București, Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa în 1834, iar în 2019 la Cluj-Napoca… Young Famous Orchestra și Vladimir Agachi revin pe scenă în fața publicului! De la ora 18:00, la Auditorium Maximum.

🎹 eveniment realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca
🎹 ia-ți biletul: http://bit.ly/AcademiaSunetelor

După o dublă premieră extraordinară oferită cadou comunității Young Famous [o reprezentație de teatru muzical la Bastionul Croitorilor, alături de Angelica Nicoară, Octavian Popa și Camelia Hâncu], dinamica și tânara orchestră revine sub îndrumarea lui Vladimir Agachi odată cu celebrarea a 100 de ani de UBB, linia română la Cluj-Napoca, într-un spațiu emblematic pentru Universitatea Babeș Bolyai.

De această dată, invitat special este pianistul franco-canadian Paul-André Bempéchat, Artist-in-Residence la Harvard University, Leverett House & renumit pentru interpretările sale din First Viennese School, Brahms, Schumann și Chopin. Rebel al Manhattan School of Music și The Juilliard School [unde a lucrat cu legendarii Artur Balsam, Nadia Reisebnerg și Martin Isepp], de-a lungul carierei sale, Paul-André Bempéchat a avut apariții majore în întreaga Europă, la Konzerthaus Berlin, Babican Centre London sau Filarmonica din Meiningen, Stockholm, Helsinki, Rotterdam și Belgrad.
Next on his list? ✈️ AUDITORIUM MAXIMUM.

Academia Sunetelor este o celebrare a învățării, în general, și a învățării prin muzică, în special. În cinstea tuturor momentelor în care, în adolescență, în studenție sau în viață, muzica ți-a fost și ție alături la colocvii și examene.

PROGRAM

Beethoven – Concertul pt pian si orchestra nr. 3, op. 37
Solist – Paul-André Bempéchat (Harvard University)
Beethoven – Simfonia a V-a, op. 67

Ne vedem acolo!

___

Mulțumiri partenerilor: Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Visit Cluj, Universitatea Babeș-Bolyai, Eventbook, PMA Invest, EBS Radio, Radio Cluj, Clujul Cultural, Ciulea, andreialbu.com

Young Famous Orchestra. Dirijorul Vladimir Agachi. 

Un soldat și un diavol. Pe scurt, un 9 octombrie special.

 

Mark your calendars! 🍂 Young Famous Orchestra & Vladimir Agachi se întorc în 9 octombrie, într-o poveste savuroasă despre bine & rău, cu o carte & o vioară drept instrumente aducătoare de bogății. Sau poate… pierderi?

🎭 cu participarea extraordinară a actorilor Elena Ivanca [diavolul] & Octivian Popa [soldatul]
🎭 regia semnată de Camelia Hâncu
🎭 eveniment realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca

_____________________

O premieră desăvârșită pentru Young Famous Orchestra și Vladimir Agachi, care susțin pentru prima dată de la înființare o reprezentație de teatru muzical, “Povestea Soldatului” este un concert simfonic restrâns, oferit în semn de mulțumire. Pentru susținerea pe care ne-ați arătat-o de-a lungul timpului, atât în sălile de concert, cinematografe, piețe ori spații neconvenționale, cât și în mediul online [folosit ca mijloc prinicipal de comunicare cu comunitatea Young Famous], vrem să ne arătăm recunoștința așa cum știm noi mai bine: prin sunete.

Și tot pentru prima dată, ne dăm întâlnire cu unii dintre cei mai fideli membri ai comunității noastre la Bastionul Croitorilor. Cea de-a doua premieră a evenimentului pune în valoare acustica celui mai puternic turn de apărare a vechii Cetăți clujene & singurul restaurat și reintrodus în circuitul cultural din Cluj-Napoca printr-un act cultural inedit. Nicio altă locație nu ar fi fost mai potrivită pentru o poveste scrisă acum mai bine de un secol, în anul 1917 de Igor Stravinsky, ce are la bază un libret inspirat din basmele ruseşti ale lui Alexander Afanasiev.

Intrarea este LIBERĂ, iar locurile disponibile vor fi oferite în baza unui mecanism de concurs de tip QUIZ și regulament care vor apărea online JOI, 26 SEPTEMBRIE 2019, pe pagina de Facebook Young Famous Orchestra & pe www.youngfamous.ro.

👉 quiz: http://bit.ly/i-am-young-famous
👉 regulament: http://bit.ly/regulament-quiz

QUIZ-ul provoacă participanții să-și amintească momente cheie emoționante sau distractive din istoria Young Famous Orchestra, din 2015 până astăzi, și răsplătește fidelitatea celor mai norocoși. Celor care – nu din lipsă de noroc, ci mai degrabă din lipsă de locuri suficiente în sală 👀 – vor urmări concertul de acasă, vă spunem doar atât: stați pe-aproape, urmează un sezon toamnă/iarnă care ne va aduce mai des împreună! 💛

Urmăriți pagina și discuția din eveniment pentru alte detalii de ordin logistic. There’ll be some.

Ne vedem la Bastion!

Ne bucurăm de colinde și ajutăm la dotarea Secției IV Pediatrie din Cluj-Napoca.

O orchestră simfonică și un cor bărbătesc, într-un concert de colinde cu SCOP CARITABIL. De Crăciun. Achiziționarea unui bilet reprezintă donația ta și cadoul unor copii aflați în nevoie. Asociația Sfânta Elisabeta Feodorovna va dona toate fondurile strânse în urma cumpărării biletelor către Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj, pentru dotarea Secției IV Pediatrie.

Young Famous Orchestra (dirijaţi de Vladimir Agachi) şi Grupul Coral Sfântul Apostol Andrei (dirijaţi de preotul Decebal Gorea) vor oferi un concert de excepție cu muzică de Crăciun. Dacă primii sunt apreciaţi în Cluj pentru concertele simfonice despre trăiri şi emotii, Grupul Coral Sfântul Apostol Andrei e cunoscut în ţară şi străinătate pentru colindele lor româneşti şi cântecele preluate din repertoriul clasic şi bisericesc rus şi grec.

Un proiect caritabil organizat de Asociatia Sfanta Elisabeta Feodorovna

Asociația Sfânta Elisabeta Feodorovna se axează pe sprijinirea copiiilor aflați în Centrele de plasament rezidenţiale, a celor internați în spitale, a tinerilor care au părăsit sistemul de protecție a copilului, a mamelor care urmează să nască şi a persoanelor vârstnice fără aparținători.

COLINDĂM PENTRU CRĂCIUN

Concert Vocal-Simfonic de Craciun, cu Young Famous Orchestra, Vladimir Agachi și Grupul Coral “Sfântul Apostol Andrei”

Miercuri, 28 noiembrie 2018, ora 19:00, Biserica Piariștilor, strada Universității, nr.5 (harta).

Cu gânduri bune și la mai puțin de o lună până la retrăirea bucuriei Crăciunului în fiecare casă, intrăm în atmosfera sărbătorilor printr-un concert de colinde altfel, ancorat în acustica unei biserici de secol 18. Intrarea este liberă, iar locurile sunt LIMITATE. 

Young Famous Orchestra
Dirijor : Vladimir Agachi
Corul bărbătesc Sf. Apostol Andrei
Dirijor: Pr. Decebal Gorea

PROGRAM:
Leroy Anderson, A Christmas Festival
Leganelul lui Iisus -Aranjament Flaviu Mogoșan
Mennybol az angyal – Aranjament Anamaria Meza
The First Noel Carol of the bells -Aranjament Flaviu Mogoșan
We wish you a Merry Christmas -Aranjament Flaviu Mogoșan
Gheorghe Danga, Ce vedere minunata
A Little Drummer Boy -Aranjament Șerban Marcu
Ioan Brie, Noi in seara de Crăciun

Proiectul este susținut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Citeste mai mult…

Young Famous Orchestra

Re-imaginarea concertului de muzica clasică cu orchestră

Asociația Young Famous creează legături valoroase între orchestra formată din cei mai talentați tineri instrumentiști români și muzicieni consacrați cu reputație internațională. Conceptul Young Famous își propune să readucă muzica clasică în prim-planul vieții culturale românești printr-o abordare modernă a concertului simfonic și apropierea acestuia de publicul tânăr. Young reprezintă tinerețea și energia emanată de un colectiv orchestral tânăr și pasionat, iar Famous renumele construit prin muncă și devotament al unor nume consacrate, modele morale și exemple de excelență și performanță profesională. În premieră în România, Young Famous Orchestra intră sub înalt patronajul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, bucurându-se totodată de un board de onoare, format din personalități marcante ale comunității culturale românești: Dan Grigore, Ioan Aurel Pop, Mihai Brâncoveanu, Alexandru Herlea.

De asemenea, orchestra este extrem de activă în pe scena socială clujeană. În al treilea an de parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, începând cu zilele Clujului și terminând cu concerte inedite în tramvai, în centre comerciale, cu orchestre de închiriat, scopul principal al orchestrei este creșterea nivelului de conștientizare a muzicii clasice și oferirea unui suport pentru educarea civică și morală a cetățenilor clujeni și nu numai. Fideli susținerii și educației tinerilor, membrii Asociației Young Famous creează legături cu mediile culturale clujene, având proiecte cu colaborarea tinerilor muzicieni talentați de la cele mai fragede vârste, oferind experiența unui ansamblu profesionist, a unor artiști valoroși și a unei înalte atitudini de muncă. Astfel, parteneriatele noastre includ Academia de muzică Gheorghe Dima și Colegiul de muzică Sigismund Toduță.

Până în prezent, concertele Young Famous Orchestra au adus în sală aproximativ 13 000 de persoane

Vladimir Agachi
Este unul dintre cei mai activi tineri dirijori români, formarea sa muzicală fiind marcată de perfecționarea la Staatsoper Berlin sub îndrumarea unuia dintre marii dirjori ai lumii: Daniel Barenboim. Aparițiile sale sunt caracterizate de o deschidere specială către public: caracterul formal și adesea sobru al concertelor de muzică clasică este înlocuit de un dialog concret cu spectatorii, de o prezentare inedită și neconvențională a partiturilor pe care le dirijează. Publicul este deseori invitat să facă parte în mod activ din fenomenul muzical, fie așezat în orchestră, fie chiar ca dirijor.
Activitate
În anul 2015, Vladimir Agachi fondează asociația Young Famous, care își propune să readucă muzica clasică în prim-planul vieții culturale clujene printr-o abordare modernă a concertului simfonic și apropierea acestuia de publicul tânăr. În România, Vladimir Agachi a fost deja aplaudat pe majoritatea scenelor filarmonicilor naționale, fiind invitat și la Opera Națională Română din Cluj-Napoca, Filarmonica de Stat din Iași, Filarmonica George Enescu (București) etc. În afara granițelor, Vladimir Agachi este Director Muzical al Orchestrei Simfonice din Piura (Peru) din 2015. În 2012, a participat, grație bursei Seiji Ozawa, la Festivalul Internațional de Muzică de la Tanglewood (SUA), unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de gen din lume. Aici a avut ocazia să lucreze cu artiști importanți (Emmanuel Ax) și să susțină concerte atât din repertoriul clasic cât și din cel contemporan, alături de Boston Symphony Orchestra și Orchestra Tanglewood. A dirijat Orquestra Nacional do Porto, Filarmonica Națională Serghei Lunchevici (Chișinău, R. Moldova), Orchestra Națională de Cameră din Arkhangelsk (Federația Rusă).
Formare
Vladimir Agachi s-a format la Universitatea Națională de Muzică din București, iar pregătirea sa însumează absolvirea a două secții în paralel: cea de dirijat orchestră (șef de promoție – sub îndrumarea profesorilor Dumitru Goia și Petru Andriesei) și cea de interpretare muzicală (tot ca șef de promoție). În anul 2015, sub îndrumarea compozitorului Dan Dediu, și-a luat doctoratul în Muzică, cu titlul “Polistilism și Polivalență în Opera Mozartiană”. A fost bursier la Universitatea Karol Lipinski din Wroclaw – Polonia (clasa prof. Marek Pijarowski) și a participat la o serie de cursuri de măiestrie susținute de muzicieni ca Charles Dutoit, André Previn, Miguel Harth-Bedoya, Yorma Panula, Christian Badea, Yoel Levi.